Voor wie is neurofeedback geschikt?

Neurofeedback is geschikt voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust, betere slaap en betere concentratie, betere resultaten, meer vitaliteit en levensvreugde ... door middel van een soepele en efficiënte hersenwerking. Voor wie geleidelijk af wil van antidepressiva of medicatie voor ADHD of ADD met blijvend resultaat. Voor klachten als stress, burn-out, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), spanning en angst, rondtollende gedachten, wisselvallige stemmingen, prikkelbaarheid, chronische pijn, slaapproblemen, posttraumatische stress, concentratie- en aandachtsproblemen, dyslexie en dyscalculie, autisme, epilepsie, migraine, fibromyalgie (spierpijnen verspreid over het lichaam), neurasthenie (geestelijke vermoeidheid), NLD (non-verbal learning disorder of niet verbale leerstoornis), PDD-NOS (Pervasive Development Disorder not otherwise specified - licht autisme) problemen met eigenwaarde en zelfvertrouwen, MS (multiple sclerose), emotionele instabiliteit, dementie ...
Na een aantal sessies merkt de klant een duidelijke verbetering van zijn functioneren en zijn algeheel welzijnsgevoel omdat de hersenwerking veerkrachtiger verloopt.
Omdat er geen actieve inbreng nodig is - de interactie verloopt immers volledig automatisch - kunnen de trainingen evengoed voor kinderen vanaf drie jaar* als voor ouderen met of zonder dementieverschijnselen.

* Sommige neurofeedbacktrainers hebben al met kleinere kinderen gewerkt: deze zitten dan bij de mama op schoot. Men zegt zelfs dat het ongeboren kind mee profiteert van een trainingssessie van de moeder.

Heeft de training ook effect op “gezonde” mensen?

Mensen die zich goed in hun vel voelen hebben ook baat bij een hersentraining. Zakenmensen en topsporters volgen deze trainingen voor betere prestaties. De optimalisatie van de hersenwerking stelt je beter in staat meerdere taken tegelijk ontspannen en doelgericht uit te voeren.
Uitvoerend musici rekenen af met plankenkoorts waardoor ze zich beter kunnen concentreren op de muzikaliteit van hun uitvoering.